Nye Shimano Geargrupper

Nye ”trådløse” geargrupper fra Shimano

Shimanos DI2 grupper har længe været et populært valg når det kom til geargrupper. Den seneste tid har Sram dog vundet indpas i markedet, det vil Shimano nu lavet om på med nye de ”trådløse” geargrupper Dura-Ace DI2 R9200 og Ultegra DI2 R8100.

Dura-Ace R9200 og Ultegra R8100 – 12-speed og ”trådløs”

Det har været ventet længe at Shimano ville udgive deres nye geargrupper. Rygterne har været mange og har været her i lang tid, men nu har Shimano endelig offentlig gjort grupperne, og rygterne var mere eller mindre sande. 

Begge de nye grupper er som rygterne havde forudset 12-speed og ”trådløse”. Jeg sætter citationstegn om trådløse, da geargrupperne er sjov blanding mellem trådløse og forbundet med kabler, som vi kender det fra Di2 i dag.

Den finurlige mellemvej

Fra Srams Etap grupper er vi vant til at batterierne sidder fysisk fast på forskifteren og bagskifteren. Ingen kabler, ingen batterier i stel eller lignende.

Her har Shimano valgt en lidt anden tilgang. For de nye skiftegreb er blevet gjort trådløse, men bagskifter og forskifter er stadig forbundet med kabel til det velkendte DI2 batteri der er monteret i sadelpinden. Dette skulle give bedre batteri levetid, samt gør det muligt at lave en trådløs løsning der ikke er større eller mere kluntet end en normal DI2 gruppe.

Derudover bliver det også muligt ved hjælp af en bluetooth boks forbundet til dine ”gamle” DI2 greb at benytte disse sammen med de nye trådløse skiftere. En god løsning hvis du bare MÅ eje en af de nye trådløse grupper, men ønsker at holde budgettet lidt nede.

Nyt udseende

De nye kranksæt, bremsegreb, bagskifter og endda kassettehuse har også fået en opgradering.

Hele geargruppen er totalt redesignet, dette giver blandt andet mulighed for at køre med kassetter helt op til 34 tænder, og de nye bremsegreb skulle levere bedre bremseegenskaber. Derudover kommer Dura-Ace varianten også i en udgave med wattmåler.

Vi glæder os til at se grupperne, de skulle meget gerne være at finde i butikkerne i den nærmeste fremtid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.