I e cykling er Zwift blandt de mest populære platforme

Hometrainere og e cykling

Vi skriver midt august på kalenderen, men sommeren synes allerede at være slut. De mange dage med regn og blæst er begyndt og dette kan skræmme mange væk fra landevejene. Men hvad er alternativerne til landevejen når efteråret rammer, og hvordan kommer du i gang? I dette indlæg komme vi med en gennemgang af hometrainere og e cykling!

Hvad er e cykling

De seneste år er e cykling vundet ind som den fortrukne træningsform i de kolde måneder. Platforme som Zwift og BKool tilbyder videospilslignede universer, hvor du kan cykle i flotte verdner helt uden at bevæge dig ud af stuen. Du har både muligheder for at køre flade ruter i ørkenen eller bestige nogle af de hårdeste bjerge helt uden at skulle på et fly. 

Dette er en sjov og anderledes måde at træne på. Så hvis du er træt af spinning eller normale hometrainere er e cykling måske noget for dig.

Vil du læse mere om Zwift kan du her finde en guide til at komme i gang med Zwift!

I e cykling er Zwift blandt de mest populære platforme
I Zwift kan du også støde på professionelle ryttere, her bliver jeg overhalet af Warren Barguil fra Arkea Samsic.

Smarte hometrainere

For at kunne benytte sig af eksempelvis Zwift, har du brug for en smarttrainer. En smarttrainer minder utroligt meget om en almindelig hometrainer, bare med den forskel at den kan kobles til din computer via bluetooth eller ANT+.

Der er to forskellige typer af hometrainere: Direct drive eller wheel-on. 

Direct drive

Direct drive betyder at din cykel sidder direkte på traineren. Du bytter simplethen baghjulet på din cykel ud med en hometrainer. Dette giver en utroligt realistisk følelse af at køre på cykel, det er næsten som at sidde på et rigtigt bjerg. Direct drive hometrainere er ofte utroligt præcise I deres wattmålinger, men det har en pris. De fleste direct drive trainere koster fra ca. kr. 4000, – og op efter, topmodellerne koster helt op mod kr. 9.000, -. 

Hvad watt er, og hvordan du kan bruge watt til at optimerer din træning, kan du læse mere om i vores artikel om wattmålere.

Direct Drive Hometrainer
Foto:Garmin/Bjoern Reschabek

Wheel-on

Hometrainere og E cykling 1
Foto:Garmin/Bjoern Reschabek

Wheel-on hometrainere fungere som navnet hentyder til at man sætter hjulet på en rulle som så giver modstand. Dette betyder at man ikke skal afmonterer sit hjul fra cyklen, ofte kræver det blot en anden qucik release og så er man klar til at smide cyklen i sin trainer.

Wheel on trainere har sine begrænsninger. Hjulet kan ”smutte” rundt på rullen hvis man træder til, og den er ikke så præcis i sin wattmåling som direct drive. Til gengæld for du en noget billigere trainer. En wheel-on smarttrainer kan fås helt ned til kr. 2000, – og er en super løsning hvis man er ny inden for e cykling og gerne bare vil i gang.

Jeg håber du med denne beskrivelse har fået et blik for e cykling og en ide om hvad de forskellige typer hometrainer kan tilbyde! Vi ses i den virtuelle verden!

Når du sidder mange timer i en stationær stilling, som man fx gør på en hometrainer, kommer der ofte gener du ikke er vant til fra udendørscyklingen. Derfor har vi også lavet denne artikel om cykelsadler og siddesår, som er et af de mest hyppige problemer der kan opstå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.