Lær at skifte slange på din cykel!

Vi kender alle at stå og være punkteret. Først skal man slæbe den flade cykel ned til cykelhandleren, vente 1-2 dage på de får den lavet og derefter betale kr. 100-150,- for det. Men hvad nu hvis man kunne gøre det selv? Læs med her og lær at skifte slange på din cykel. Det tager 10 minutter, koster kun hvad du giver for en slange, og så er du tilbage på vejen.

Skift slange på din cykel i 5 trin

Det skal du bruge: 2 stk. dækjern (i plast), en ny slange der passer i dit dæk (se størrelse på siden af dækket), evt. værktøj til afmontering af hjul.

1: Start med at afmontere hjulet. 

Dette kan være lidt forskelligt alt efter hvilken cykel man har. De fleste racercykler, mountainbikes eller citybikes er født med en quick release, som gør det nemt at hurtigt få hjulet af. Andre cykler kan kræve værktøj, men fælles for alle cykler er at det er nemt og hurtigt hvis man har værktøjet til det. (YouTube er din ven i dette trin). 

Skift slange på cykel 1

2: Afmonter den ene side af dækket

Skift slange på cykel 2

Nu skal du bruge dine dækjern. Sæt enden med den lille ”krog” mellem fælgkanten og dækket med 10-15 cm. mellem hvert dækjern. Tag nu fat i dækjernene og vip dem frem. Dette får dækkanten til at hoppe udover fælgkanten og du kan nu bruge et af dækjernene til at løsne resten af dæk siden så dækket kun sidder på i den ene side.

3: Fjern slangen og tjek dækket for sten

Nu hvor den ene side af dækket er af, kan du hive den gamle slange ud. Når dette er gjort, kan du med dine fingre tjekke indersiden af dækket om der skulle sidde en sten som har været oversag til punkteringen. Dette er ekstremt vigtigt! Får du sat en ny slange i hvor stenen stadig er i dækket, så har du punkteringen igen 2 minutter efter.

lær at skifte slange på din cykel

4: Isæt den nye slange og sæt dækket på

Skift slange på cykel 4

Isæt nu den nye slange. Herefter starter du med at sætte dækket på plads oppe ved ventilen. Herefter skubber du blot dækket tilbage over fælgkanten. Pas på ikke at komme til at klemme slangen så du laver hul i den. Brug dine fingre til at sætte dækket på. Det kan være stramt at få den sidste del af dækket på, men kan lade sig gøre. Bruger du dine dækjern til at sætte dækket på risikerer du blot at komme til at lave hul i slangen.

5: Pump dækket

Når dækket er på igen, mangler det kun er blive pumpet. Tjek på siden af dine dæk hvor mange bar du pumpe dit dæk med. 

VOILA! Du er nu klar til at sætte hjulet på cyklen igen og så er du kørende igen! 

Har du brug for flere tips og tricks? Så tjek besøg vores tips & tricks sektion og find flere artikler!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.